Framed by framed naar Marokko

Framed by framed heeft een hele framede opdracht gekregen; het vastleggen van een reisgezelschap op reis door het Atlasgebergte op foto en video.
Dat klinkt eenvoudig. Ware het niet dat het gezelschap dat we moeten volgen op Mountainbikes rijdt.

Zij gaan 4 dagen lang tegen de steile hellingen van dit Marokkaanse gebergte aan fietsen en van ons wordt verwacht dat we dat precies en gedetailleerd vast gaan leggen.
Maar voordat we op het vliegtuig stappen zijn er al wat bergen in Nederland verzet. De camera’s moeten mee. Dus worden de foto- en videotassen nog eens kritisch bekeken;
kunnen onze kostbare spulletjes hierin rondgesjouwd worden? Moet er nog een plukje schuim bij? Hebben we voldoende opslag kaarten? Batterijen?
Hoeveel camera’s gaan we eigenlijk meenemen? Statieven? Lampen? Hoe gaan we de boel weer opladen en hebben we stroom in de bergen?
We nemen een omvormer mee zodat we ook in de auto, we rijden mee in een volgauto, stroom zullen hebben. Hoe warm is het nu in de Atlas? Warm.
Wat voor kleren gaan we daar dragen? Hebben we te maken met traditionele kledingvoorschriften? Is het er ‘s nachts koud?
De lijst met zaken die we moeten doen en ons afvragen wordt langer en langer.
Vorige week hebben we al een introductie gehad met de deelnemers. Stuk voor stuk bijzonder sportieve heren die het helemaal zien zitten om iedere dag weer
tegen die bergen op te klauteren. Wat een energie! De spullen zijn uitgezocht, het passen in de tassen is nog in volle gang, de kleren zijn gewassen….

Wij zijn er zo ongeveer klaar voor!

Marokko

Marokko